Arda Türkmen Ramazan Tarifleri - Çikolatalı Un Helvası

finish
finish

Çikolatalı Un Helvası

Malzemeler;

  • 80 gr bitter çikolata – ¾ su bardağı
  • 125 gr tereyağı
  • ¼ su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 + ¼ su bardağı un – 250 gr
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt

Hazırlanışı;

  • Çikolatayı benmari usulü eritip ocaktan alın.
  • Tereyağını ayrı bir tencerede eritin, üzerinde oluşan köpükleri ara ara temizleyin.
  • Ayçiçek yağını ve unu tereyağına ilave edin.
  • Tahta bir kaşık ile kokusu çıkıp, rengi koyulaşmaya başlayıncaya kadar, kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
  • Unun rengi iyice döndüğünde portakal kabuğu rendesi ve toz şekeri ilave edin.
  • Toz şeker tamamen eriyene kadar kavurmaya devam edin.
  • Çikolatayı ekleyip ocağı kapatın ve birkaç tur karıştırın.
  • Ilık sütü ekleyip karıştırın ve kapağını kapatıp 15 dakika kadar dinlendirin.
  • Dondurma kaşığıyla ya da normal bir kaşıkla şekil vererek bir servis tabağına alın ve servis yapın.
  • Üzerini çikolata rendesiyle süsleyerek servis edin.

Benzer İçerikler

Finish Ailesine Sen de Katıl!