Arda Türkmen Ramazan Tarifleri - Mercimekli Börek

finish
finish

Malzemeler;

2 adet yufka

İç harcı için;

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 avuç susam
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 avuç ceviz

Sıvı harcı için;

  • 1 adet yumurta
  • ½ su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı soda
  • 1 tutam tuz

Üzeri için;

  • Susam

Hazırlanışı;

İç harcı için;

  • Mercimekleri haşlayın.
  • Bir tavada zeytinyağını ısıtın.
  • Üzerine yemeklik doğranmış soğanları ilave edin.
  • Soğanlar yumuşayınca üzerine salçaları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Susam, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip hafif kavurun.
  • İnce kıydığınız cevizleri ekleyip hafif yağı çıkana kadar kavurun.
  • Mercimeği ekleyip hafif ezerek karıştırın.
  • Ocağın altını kapatın ve soğuması için kenara alın.

Sıvı harcı için;

  • Yumurta, ayçiçek yağı, soda ve tuzu bir karıştırma kabında çırpın.

Birleştirmek için;

  • Yufkalarınızı ortadan ikiye bölün.
  • İlk yufkanızı geniş tarafı kendinize olacak şekilde tezgahınıza yayın.
  • Hazırladığınız sıvı harcı yufkanızın her tarafına gelecek şekilde ıslatın.
  • Ardından hazırladığınız mercimekli harcı yufkanızın uzun olan şeridine yayın ve sarın.
  • Bütün yufkalarınızı aynı şekilde hazırlayın.
  • Cam fırın kabınızın tabanını ayçiçek yağıyla yağlayın.
  • Yufkanızı kendi etrafında yuvarlayarak kabınızın ortasına yerleştirin.
  • Hazırladığınız diğer yufkaları ortadaki yufkanın etrafına dolayarak yerleştirin.
  • Böreğinizin üzerine bir fırça yardımıyla sıvı harçtan sürün.
  • Üzerine susam serpin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Benzer İçerikler

Finish Ailesine Sen de Katıl!