Bulaşık Makinesi Gümüşler İçin Uygun Mudur?

Takıdan sofraya, dişçilikten elektroniğe günlük hayatımızda gümüşü çok çeşitli alanlarda kullanıyoruz. Öyle ki kâh boyunda şık bir kolye, kâh misafir gelince çıkarılan şık bir çatal bıçak takımı olarak görmemiz mümkün.

Simgesi ‘Ag’ olan gümüş, değerli bir metalik elementtir. Çok eski çağlarda altın ve bakırdan sonra keşfedilen gümüşün izlerine ilk olarak MÖ 3100 yıllarında Mısırlılar’da, ardından MÖ 2500 yılında Çinliler ve Persler’de rastlıyoruz.

Geçmişi milattan önceye dayanan ve günümüzde hayatımızın neredeyse her alanında yeri olan gümüş, parlaklığı ve şık görünümüyle bizi cezbediyor. Özellikle misafirleri ağırladığımız zengin sofralarda servis kaseleri, çatal bıçak takımları derken gümüş hep başrolde yerini alıyor. Böylesine hoş sunumlar yapmanızı sağlayan gümüşleri temiz ve ilk günkü gibi parlak tutmak elbette kolay değil. Kararan gümüş nasıl parlatılır, gümüşler bulaşık makinesine konur mu gibi sorularınızı Finish yanıtlıyor.

Bulaşık Makinesi Gümüşler İçin Uygun Mudur?

Gümüşler bulaşık makinesinde yıkanır mı?

Sofrasında gümüş parlaklığını ağırlamayı sevenlerin ortak sorusudur; gümüşler bulaşık makinesinde yıkanır mı? Evet. Peki ama nasıl? Gümüş servisliklerinizi bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz. Ancak yıkamadan önce paslanmamaları için asitli kalıntılardan ve yemek artıklarından arındırmanız gerekiyor. Yıkama öncesinde de gümüş eşyalarınızı bulaşık makinesine yerleştirirken birbirleriyle ya da başka metallerle temas etmemesine özen gösterin. Ardından yeni ve güçlendirilmiş Finish Quantum Max ile gümüşlerinizi yıkayın ve mükemmel temizliği keşfedin.

Kararan gümüş nasıl parlatılır?

Gümüşler, zaman içinde oksitlenerek parlaklığını yitirebilir. Gümüş eşyalarınızın ilk günkü haline dönebilmesi için kullanabileceğiniz birkaç yöntem mevcut. En bilinen ve en çok kullanılanlardan birisi gümüş cilasıdır. Az miktarda gümüş cilasıyla gümüşlerinizi kısa sürede parlatabilirsiniz.

Bir diğer yöntem ise diş macunu. Parlatmak istediğiniz gümüş eşyaya diş macununu sürün ve yarım saat suda bekletin. Ardından suyun altında gümüş eşyanızı iyice temizleyin.

Her ne kadar kulağa biraz garip gelse de dilerseniz alüminyum folyo ile de gümüşlerinizi parlatabilirsiniz. Su doldurduğunuz tencerenin içine bir parça alüminyum folyo ve bir yemek kaşığı karbonat ekleyin ve parlatmak istediğiniz gümüş eşyanızı 10 saniye kadar bu suya batırıp çıkarın. Gümüşlerin parladığını göreceksiniz.

Benzer İçerikler

Bulaşık Makinesi Hakkında Bilmedikleriniz

  Bulaşık makinesi hiç şüphesiz hayatımızı kolaylaştıran beyaz eşyalardan biri. Özellikle birkaç kişilik evlerde bulaşık gibi her gün, h...
Devamını oku

Cam Bardaklar ve Seramik Bardaklar Bulaşık Makinesin...

Cam Bardaklar ve Seramik Bardaklar Bulaşık Makinesinde Nasıl Yıkanmalı? Mutfak ve sofraların vazgeçilmezleri arasında bardaklar önemli y...
Devamını oku