Bulaşık makinesinin her tam yıkamada çok fazla su kullandığı görüşü genel bir yanlış anlaşılmadan ibarettir. Gerçekte bulaşık makinesi düşündüğünüz kadar fazla su kullanmaz ve bulaşıkları elde yıkamaya göre çok daha verimlidir; paradan ve zamandan tasarruf etmenizi sağlar.

Bir bulaşık makinesi yıkama başına ortalama 15 litre su harcar. Yani 4 kişilik bir aile elde yıkamaya göre yükleme başına ortalama 111 litre su tasarrufu yapabilir. 144 parça bulaşığı 15 litre suyla hijyenik şekilde temizleyebileceğinizi düşünebiliyor musunuz?

Bulaşık makinesi kullanımına geçerek, bulaşıkların elde yıkanmasına kıyasla bir yılda tasarruf edilen su miktarı 31.080 litreye eşittir; bu miktar yılda 6 tane ortalama büyüklükteki Afrika filinin kütlesine denk gelmektedir!

Su Tasarrufu İçin İpuçları:

Bulaşık makinesi kullanarak, elle yıkamaya göre su tasarrufu yapmış olursunuz. Su tüketim miktarınızı azaltma ve daha az fatura ödeme olanağı bununla sınırlı değildir. Sıralanan bu birkaç yöntemle bulaşık makinenizi kullanırken olabildiğince fazla su tasarrufu yapabilirsiniz.

Tabaklarınızı Sudan Geçirmeyin

Bulaşıklarınızı sudan geçirerek yıkama sonunda daha temiz olacaklarını düşünüyor olabilirsiniz ancak bu her zaman doğru değildir ve tabakları sudan geçirmek yılda ortalama 27 ton civarında su israfına neden olur. Bunun yerine yemek artıklarını sıyırarak temizleyin ve bulaşıklarınızın her yıkama sonrası göz alıcı temizliğe ulaşması için Finish Quantum kullanın.

Bulaşık Makinenizi Tam Doldurun

Bulaşık makineniz elde yıkmaya göre daha fazla su tasarrufu sağlasa da, bulaşık makinenizdeki yeri en iyi şekilde doldurduğunuzdan emin olmalısınız. Bulaşık makinesini tamamen doldurmayı başaramadıysanız, yıkamayı tamamen dolduruna kadar başlatmamanız tavsiye edilir. Bu şekilde bulaşık makinesinin su verimliliğinden tam anlamıyla faydalanabilirsiniz. Aksi halde aynı miktarda bulaşığı yıkamak için iki katı su kullanıyor olabilirsiniz; bu da kolayca su faturanızı iki katına çıkaracaktır. Bulaşık makinenizin büyüklüğüne göre, 12 kişilik kapasiteye kadar çıkabilir.

Bulaşık Makinenizi Nasıl Doldurduğunuzu Düşünün

Püskürtme kolları genelde suyun bulaşıkların arasından geçerek yemek lekelerini yok etmesi için delikli yapıdadır. Genellikle bulaşık makinesinin alt kısmında, üst rafın hemen altında yer alır. Bulaşık makinenizi doldururken bu kolların engellenmemesi ve dönerek suyu etkili bir şekilde dağıtabilmesi gerekir.

Bulaşık makinesi sahibi olmak su tasarrufu açısından verimli olmakla kalmayıp, ailenize ve arkadaşlarınıza daha fazla vakit ayırmanızı sağlar. Bulaşıklarınızı dizme ve her yıkamada makinenizdeki yeri en iyi şekilde kullanmanız konusunda yardımcı olması için bulaşık makinenizi yerleştirmeye dair ipuçları bölümüne bakın.

Liquid error (snippets/product-item-ajax line 33): product form must be given a product

Liquid error (snippets/product-item-ajax line 33): product form must be given a product

Liquid error (snippets/product-item-ajax line 33): product form must be given a product

Liquid error (snippets/product-item-ajax line 33): product form must be given a product

Benzer İçerikler

Bulaşık Makinesi Hakkında Bilmedikleriniz

  Bulaşık makinesi hiç şüphesiz hayatımızı kolaylaştıran beyaz eşyalardan biri. Özellikle birkaç kişilik evlerde bulaşık gibi her gün, h...
Devamını oku

Cam Bardaklar ve Seramik Bardaklar Bulaşık Makinesin...

Cam Bardaklar ve Seramik Bardaklar Bulaşık Makinesinde Nasıl Yıkanmalı? Mutfak ve sofraların vazgeçilmezleri arasında bardaklar önemli y...
Devamını oku