Günümüzde neredeyse her evde bulaşık makinesi var. Hem tasarruf sağlayan hem de inanılmaz bir kolaylık sunan bu cihazlar aslında elde yıkama olayını son verebilir. Ama kimi zaman bazı alışkanlıklardan vazgeçmek zor olduğu için bugün hala birçok kişi makine olmasına rağmen bulaşıklarını elde yıkıyor. Çoğu zaman da bulaşıklar makineye koymadan önce mutlaka bir durulanıyor. Yani bir çeşit elde ön yıkamaya tabii tutuluyor.

Oysaki bunların hiçbirine gerek yok. Üstelik elde bulaşık yıkama birçok açıdan hem size hem de bütçenize zarar veriyor. Nasıl mı diye soracak olursanız, neden elde yıkamam yapmamanız gerektiğini anlattığımız bu yazıyı incelemenizi öneririz.

Elde Yıkama Çok Ciddi Miktarda Suyu Boşa Harcamanıza Neden Olur

Bulaşık makineleri ortalama 12 litre su ile bütün bulaşıkları yıkayabilir. Oysaki elde yıkama yapıldığında bu miktar yalnızca birkaç parçanın temizlenmesine yetebilir. Üstelik zorlu kirlerde uzun süre suda bekletme ve normalden daha fazla su kullanma durumu oluştuğu için harcanan su daha da artar. Bu da zaten tükenmekte olan kaynakların daha az kullanım imkanı sunan bir yöntem varken boşa harcanması demektir. Oysaki yeni nesil bulaşık makinelerinin büyük bir kısmı zaten az kullandığı suyu bile azaltmaya programlanmıştır. Lekelerin zorluk derecesine göre su kullanan cihazlar hem sudan hem de zamandan tasarruf etmenizi sağlar.

Elde Yıkama Yaparken Eşyalarınıza Zarar Verme Olasılığınız Yüksektir

Elde yıkanan bulaşıklar kullanılan sünger ve tel sebebiyle çizilebilir. Yüzeyleri hasar görebilir. İlk etapta görünür durumda olmasa da bu yardımcıların bulaşıklarda yarattığı ince çizgiler zamanla artar ve başta bardaklar olmak üzere eşyalar parlaklığını kaybeder.

Elde Bulaşık Yıkamak Cildinize de Zarar Verir

Elde bulaşık yıkarken eldiven kullansanız bile cildiniz zamanla tahriş olabilir. Hem kullanılan deterjanlar hem de sıcaklık cilde zarar verebilir. Sonuçta bulaşıkları gerçekten, düzgünce arıtabilmek için sıcak su kullanılması gerekir. Aşırı sıcak su eldiven olsa bile buhar yaratarak cildinizin kurumasına yol açabilir.

Elde Yıkamada Yeteri Kadar Hijyenik Sonuçlar Elde Edemeyebilirsiniz

Siz ne kadar sıcak su ile yıkarsanız yıkayın bulaşıkları makinenin yarattığı ısı ile temizlemeniz mümkün değil. Dolayısıyla ne yaparsanız yapın bulaşık makinesinden çıkan bulaşıkların hijyen seviyesine ulaşamazsınız. Bu nedenle elde yıkamadan vazgeçip makineye güvenmeyi öğrenmenizde fayda olabilir. 

Elde Yıkama Sonrası İşlemler de Sizi Yorabilir

Bulaşıkları elde yıkamak tek başına yeterli değil. Tüm ürünlerin düzgünce kurulanması da gerekiyor. Aksi halde bardaklardan süzülürken kuruyan su damlaları camın matlaşmasına sebep olabilir. Kurulanmayan bulaşıklar üzerinde kalan izler mat ve kirli bir görüntüye yol açabilir. Bu nedenle yıkanan bulaşıkların kaliteli bir mutfak bezi ile tek tek kurulanması da gerekir. Bu da ciddi anlamda zaman ve enerji isteyen bir iştir. Kimse sevdikleriyle zaman geçirdiği keyifli bir pazar brunch sofrasından kalkıp da bulaşık yıkamak ve kurulamak istemez, değil mi ama? 

Elde Yıkamaya Son Veren Finish Quantum Ultimate ile Tanışın!

Bazen temizlik için bulaşık makinesi tercih edilse de bazı ürünler illa ki elde yıkanır. Genellikle de kurumuş lekelerin olduğu ürünler ya da hassas bulaşıklar makineye yerleştirilmez. Çünkü birçok kişi özellikle kuruyan lekelerin makinede düzgün temizlenmeyeceğini düşünür. Ya da hassas cam gibi yüzeylerin çizilmesinden çekinir. Eğer sizin de böyle düşünceleriniz varsa ve artık elde bulaşık yıkamaktan sıkıldıysanız çok geç olmadan piyasanın en güçlüsü unvanını elinde bulunduran Finish Quantum Ultimate ile tanışmalısınız!

Sudan geçirmeden ve elde yıkamadan mükemmel temizlik tecrübesi yaşatmak için geliştirilen Finish Quantum Ultimate başka hiçbir deterjanda bulunmayan çok farklı bir özelliğe de sahip. Bu ürünün yüzey ve materyal koruma özelliği de var. Üzeri desenli ve süslemeli bulaşıkların yapısını ve cam, gümüş gibi hassas materyalleri koruyan Finish Quantum Ultimate saatlerce beklemiş ve kurumuş lekeler de bile sudan geçirmeye son veriyor.

Eco-cyle da bile mükemmel performans gösteren ürün, bulaşıklara ekstra parlaklık veren formülü ile tüm ihtiyaçları tek bir tablette buluşturuyor! Siz de elde yıkama ve sudan geçirme mazeretlerine son veren Finish Quantum Ultimate ile alışkanlıklarınızı değiştirebilir ve su tasarrufunuzu hiç olmadığı kadar artırabilirsiniz.

Benzer İçerikler