Mutfak bir evin en çok kullanılan yeri olmasa da, bu alanı kullanan tüm ev halkı hesaba katıldığında, sabahleyin tertemiz olan bir mutfak öğleden sonra kirli görünebilir. Aileniz ve arkadaşlarınız için yemek pişirdiğiniz yer olan mutfağın hijyenik açıdan temiz ve düzenli olması olmazsa olmazdır. Yine de bu, tüm gününüzü temizlik yaparak geçirmek istediğiniz anlamına gelmez.

İşte size mutfağınızı tüm gününüzü harcamadan, baştan aşağı temizlemenize yardımcı olacak bazı temizlik ipuçları:

Dolap Temizliği:

Dolaplarınız tavana kadar uzanmıyorsa, üst kısımlarında toz birikecektir. Mutfağınızın diğer alanlarını temizlemeye başlamadan önce, dolaplarınızın üst kısımlarının tozunu almak iyi bir fikirdir, bu sayede toz ve döküntüler henüz temizlenmemiş yüzeylere düşerek size ekstra iş çıkarmayacaktır.

Bulaşıkların Temizlenmesi:

Yoğun ve hareketli bir ailenin yaşadığı bir evde zaman önemlidir. Yeni ve güçlendirilmiş Finish Quantum Bulaşık Makinesi Deterjanı yeni ve güçlendirilmiş formülü ile bulaşık makinenizi ile birlikte çalışarak, ailenizin tabakta bıraktığı en inatçı yemek kalıntılarının dahi üstesinden gelmek için size yardımcı olacaklardır. Ön yıkama fonksiyonu sayesinde, Süper Güçlü Quantum Powerball, tüm bulaşıkların üstesinden gelir. Yani Powerball sayesinde bulaşıkları doğrudan bulaşık makinesinin içerisine koyabilecek ve zamandan tasarruf sağlayabileceksiniz.

Bulaşık makinenizin deterjan bölmesinin içerisine doğrudan bir tablet yerleştirin ve yeni Finish Quantum Max'ın bulaşıklarınızla ilgilenmesine izin verin.

Buzdolabı Temizliği:

Buzdolabınızı temizlemenizin en hızlı yöntemi ilk önce içindekileri boşaltmaktır, bu şekilde boş bir tuvaliniz olacak ve resminizi yaparken son tüketim tarihleri geçmiş yiyecekleriniz varsa bunları atabileceksiniz. Zehirli kimyasallar içermeyen bir temizlik malzemesi kullanın ve aynen mutfağınızı temizlerken yaptığınız gibi, temizleme işlemi esnasında yiyecek kalıntılarının düşmesine izin verecek şekilde buzdolabınızı yukarıdan aşağıya doğru temizleyin.

Fırın Temizliği:

Fırınların sıcakken temizlenmeleri daha kolay olabilir, bu nedenle fırınınızı temizlemeye başlamadan önce, bir süreliğine çalıştırın ve ısıtın, ancak sizi yakmayacak ve dokunulabilecek bir sıcaklığa kadar soğutmayı da unutmayın.

Tezgah Temizliği:

Yerdeki tozları ve yere dökmüş olabileceğiniz yiyecek kırıntılarını süpürün veya elektrikli süpürge ile alın, ardından bir paspas ve bir kova sıcak su (varsa buharlı bir temizleyici) ile, yağlı veya yapışkan parçaları almak üzere üzerinden geçin. Son olarak, suyu tuvalete boşatın. İşte size çabucak ama etkin bir şekilde mutfağınızı temizlemeniz için temizlik ipuçları, böylece zamanınızın büyük bir kısmını özel işlerinize ayırabilirsiniz. Bulaşıklarınızın en iyi şekilde temizlendiğinden emin olmak için, önerilen 1 numaralı deterjan markası yeni ve güçlendirilmiş Finish Quantum'u deneyerek Finish Powerball'un mükemmel temizliği nasıl sağladığını görebilirsiniz.

Yer Temizliği:

Yerdeki tozları ve yere dökmüş olabileceğiniz yiyecek kırıntılarını süpürün veya elektrikli süpürge ile alın, ardından bir paspas ve bir kova sıcak su (varsa buharlı bir temizleyici) ile, yağlı veya yapışkan parçaları almak üzere üzerinden geçin. Son olarak, suyu tuvalete boşatın. İşte size çabucak ama etkin bir şekilde mutfağınızı temizlemeniz için temizlik ipuçları, böylece zamanınızın büyük bir kısmını özel işlerinize ayırabilirsiniz. Bulaşıklarınızın en iyi şekilde temizlendiğinden emin olmak için, önerilen 1 numaralı deterjan markası yeni ve güçlendirilmiş Finish Quantum Max’ı deneyerek mükemmel temizliği nasıl sağladığını görebilirsiniz.

Benzer İçerikler

Bulaşık Makinesi Hakkında Bilmedikleriniz

  Bulaşık makinesi hiç şüphesiz hayatımızı kolaylaştıran beyaz eşyalardan biri. Özellikle birkaç kişilik evlerde bulaşık gibi her gün, h...
Devamını oku

Cam Bardaklar ve Seramik Bardaklar Bulaşık Makinesin...

Cam Bardaklar ve Seramik Bardaklar Bulaşık Makinesinde Nasıl Yıkanmalı? Mutfak ve sofraların vazgeçilmezleri arasında bardaklar önemli y...
Devamını oku