Misafirlerinizin gözlerini kamaştıracak bir sofra hazırlamak için herkesin merak ettiği birçok nokta var. İster aileniz ister misafirleriniz için sofra düzeni, lezzetli yemeklerinizi sergilemek için çok önemli bir detay. Yaptığınız leziz yemekleri bir de Finish ile tertemiz ve ışıl ışıl yaptığınız bir sofrada mükemmel bir sunum ve düzen ile sevdiklerinize ikram ederseniz, işte o zaman göz kamaştırabilirsiniz.

Yaptığınız yemeklerin lezzeti kadar sofranızın ışıltısı ile de davetlilerinizin gözlerini kamaştırmak için önerilerimize bir göz atın…

Bıçaklar

Sofrada ana yemek bıçağı, ara sıcak bıçağı ve soğuk bıçağı olmak üzere 3 adet bıçak olmalıdır. Bıçaklar sağ tarafta içten dışa doğru ilk olarak ana yemek bıçağı, ara sıcak bıçağı ve en son ordövr yani soğuk bıcağı şeklinde dizilmeliridr. Bıçakların keskin kısımları ise tabağa doğru bakmalıdır.

Çatallar

Sofrada ana yemek çatalı, ara sıcak çatalı, tatlı ve ordövr çatalı olmak üzere 4 adet çatal olmalıdır. Çatallar tabağın sol tarafında içten dışa doğru ilk olarak ana yemek çatalı, ara sıcak çatalı ve ordövr yani soğuk çatalı şeklinde dizilmelidir. Tatlı çatalı ise servis tabağının en üst kısmına konulur. Tabakların yanına üçten fazla çatal yerleştirilmemelidir. İhtiyaç varsa o an sofraya gelmelidir.

Kaşıklar

Kaşık, bıçağın yanında sağ tarafta en dış kısımda durmalıdır. Ancak resmi davetlerde çorba kaşığı tabağın ön tarafında diğer çatal ve bıçaklara dik duracak şekilde yerleştirilmelidir. Tatlı kaşığı ise servis tabaklarının önüne diğer çatal bıçaklara dik, tabağa parallel şekilde durmalıdır.

Peçete

Peçeteler sofraların en önemli detaylarından biridir. Güzel bir görünüm açısından kumaş peçeteleri tercih etmek gerekir. Peçetelerde farklı katlama yöntemlerini kullanarak, kenarlarına küçük birer not veya hediye yerleştirerek misafirlerinizin beğenisini kazanabilirsiniz.

Süsleme

Tüm bunların dışında sofranızın ortasına minik bir çiçek yerleştirebilirsiniz. Fakat bu çiçeğin boyutu misaflerinizin birbirini görmesine engel olmamalıdır. Ayrıca masa örtüsünün üzerine küçük sofra süsleri, renkli taşlar veya çiçek yaprakları serpiştirebilirsiniz.

Benzer İçerikler

Bulaşık Makinesi Hakkında Bilmedikleriniz

  Bulaşık makinesi hiç şüphesiz hayatımızı kolaylaştıran beyaz eşyalardan biri. Özellikle birkaç kişilik evlerde bulaşık gibi her gün, h...
Devamını oku

Cam Bardaklar ve Seramik Bardaklar Bulaşık Makinesin...

Cam Bardaklar ve Seramik Bardaklar Bulaşık Makinesinde Nasıl Yıkanmalı? Mutfak ve sofraların vazgeçilmezleri arasında bardaklar önemli y...
Devamını oku